Mededeling

De boeken op deze website zijn nu ook beschikbaar in Delpher. In Delpher vindt u ruim 1 miljoen gedigitaliseerde Nederlandse boeken, kranten en tijdschriften.

Op termijn zal www.earlydutchbooksonline.nl ophouden te bestaan.


Early Dutch Books Online


Early Dutch Books Online geeft full-text toegang tot meer dan twee miljoen bladzijden in 10.000 boeken uit het Nederlandse taalgebied uit de periode 1781-1800.

Het project is een samenwerkingsverband van de Koninklijke Bibliotheek en de universiteitsbibliotheken van Amsterdam en Leiden. Boeken uit de Bijzondere Collecties van deze bibliotheken zijn gedigitaliseerd en op woordniveau doorzoekbaar gemaakt.

Lees meer...


Selectie

Voor Early Dutch Books Online is een selectie gemaakt van oude drukken uit de periode 1781-1800. Deze heeft plaatsgevonden op basis van inhoudelijke en praktische criteria. Zo zijn boeken....

Lees meer...

Uitgelicht: enkele topstukken

De spelonk van StrozziZeelands chronyk almanachZeeuwse oudheden opnieuw onthuldProeve van minnezangen en idyllenBilderdijk onder de hamerSeinvlaggen aan boord van 's lands vlootEen heldendicht op prins MauritsHet 'verlaten' van de Filips II na tweehonderd jaar herdachtJames CookKort begrip der waereld-historie voor de jeugdCatalogus plantarum horti Ulenpassiani

Links